Monday, February 19, 2007

Tavoite ja miten sinne päästään



Meitä on joukko Suomalaisia Jeep intoilijoita lähdössä valloittamaan legendaarista Rubicon Trailiä Kaliforniaan. Tavoite on selvä: 2007 kesällä Jeep Wranlerit alla ja jamboreelle.

Rubicon Trailimme alkaa Georgetownista, Kaliforniasta. Reitti kulkee lännestä itään, ensin helpompana, ylittäen Stumpy Meadows padon, ohittaen vanhan Setä Tomin mökin (Uncle Tom's Cabin) joka on vanha karjankuljettajien pysähdyspaikka. Lake Loon järven kohdalla alkaa off-road...

Rubicon Trailiä pidetään kaikkien off-road reittien isoisänä - vaikeusasteeltaan 10 monella mittarilla. Sateet, myrskyt, jää ja lumi kaivertavat vuosittain uudet reitit kivisten rinteiden ja graniittikappaleiden väliin. Aina uusia haasteita! Käytännössä matkanteko maasto-osuudella tehdään keskimäärin 5 km/h.

Kalifornian High Sierra maisemat ovat upeita: Devils Post, Spider, Buck Island Lake, 1800 luvun mineraalivesilähde ja hotelli Rubicon Springs (1800 m merenpinnasta).

Koko trailin voi tietenkin nykyään ohittaa n. 2 tunnissä maantietä pitkin.


Miten matkalle päästään?
Matkasuunnitelmat ovat siinä vaiheessa että safarille on varattu paikat, lentoja varataan ja ajokaluston hankinta kuumana käynnissä. Kuusi kuukautta ja sitten menoksi.

No comments: